01 December 2009

demi sheila on 7

Zaman sekolah menengah mmg kadang2 penuh kebodohan n kenakalan. Kenakalanku mula menjadi2 sejak naik form 3 n form 4. Kata org zaman remaja tgh teruja nk melakukn itu ini. Wow.

Flash back...Julai 2001....
"weh So7 nk dtg wt konsert kt KL woi." kata kwn ku pd satu ptg kt kelas prep. aku teruja.."hah? btol ke? bila? kt mana? tiket brapa?". dia pun tunjuk akhbar yg promote pasal konsert 2. "wah kena pergi nih..bkn selalu So7 dtg malaysia."

Maka kami mula merancang itu ini. duit kena byk gak nk pakai. Selain hrge tiket konsert, tiket bus lg, mkn minum, kamera n pakaian2 sesuai. (kt asrama mane leh bwk suar jeans ke topi ke hape ke).

Kami btol2 sungguh2 nk ke sana. Sbnrnya bkn KL tp lbh pd kwsn Selangor. Aku pn xhingat ktne tah. Kami peli pakaian, kamera n kodak. Dah tempah tiket konsert kt org tiket, tempah tiket bus n mcm2 la. Tinggal nk pegi je.

1 mslh lg..hmm..Mcm mana nk keluar asrama pd time bkn blik kampung? Sbb kitorg perlu bermalam kt sana bkn blik hari. Maka kami wt surat mintak kebenaran blik kmpg dgn mereka alasan yg bukan2. hahah... Tp guru kelas kami mcm tau2 je kami menipu...ciss...dia kata gini..

"Betul ke awk berdua ni ade hal nk mintak blik kg ni? Sy xpercaya. Awak berdua ni mst ade nk pegi satu tempat tp awk menipu ckp nk blik kg ade hal konon. Xkn la dua2 serentak nk blik kg dlm satu masa? Sy xbenarkan."

Wahh..kuciwa sungguh kami. Dah terfikir nk fly je tp mst kantoi..(guru kelas kami pun warden jugak). So akhirnya terpaksa melupakan hasrat nk tonton konsert. Utk ubat hati kami yg lara, kami join camping anjuran unit beruniform sekolah kt Institut Haiwan Kluang.

Kami btol2 menyesal n frust. Kalau tau la permohonan cuti kami xdiluluskn..kami xkn mohon tp trus pergi mcm 2 je (fly). Bkn org tau. Mslhnya dh wt surat plak mintak blik kg tp xdibenarkn. So klu fly gak cm menempah maut.

Tp yg wt kami lg menyesal, guru kelas kami 2 xde pon kt asrama jaga bdk sbb dia pon join camping gk. Klu kitorg fly pon xde yg tau. Aduss menyesal pon xguna tp ape leh buat...

p/s :- Kalau mase 2 Linkin Park yg dtg kami akan pergi jugak xkira apa terjadi. Wahaha...





6 comments:

Boneka tak sakit said...

huhuh.. waahh yer lah nakal lah ko nie dulu

tapi muka ko kan.. mcm skema lak hahaha.. aku rasa ko mesti best.. ceh ko

seimura said...

boneka...
ye aku mmg nakal dulu kt sekolah..haha..

muka aku penuh keayuan n lemah lembut gitu..auw...

Hisham said...

ekeleh...kalo i jmpe kt sane msti i igt u indon..hahahahaa

seimura said...

hisham...
sorry cket bro... i dress up cm lelaki u xcam kot..hahah...

Hisham said...

oooooooo..yg mcm org jawa timur tu u la yer...hahahaha

seimura said...

hisham..
mslhnye kami xjd pegi pon.. kalau pegi pon org ingat kami pelancong dr jepun atau korea agaknye sbb kami hensem n cute... haha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...