25 January 2010

Sila Gelakkan Aku

Tgh hari td ntah nape cm xbersemangat nk gi sekolah (aku rendah diri aku bkn mahasiswi tp bdk sekolah). Lemau betul. Tapi aku gagahkan diri jugak. Cehh. Td aku keluar rumah dah lmbt gak. Kul satu lebih padahal kelas start kul satu. Sebab td aku sakit perut tiba2 so melabur dulu.

Maka dgn cuaca kt luar yg agak sejuk n mencucuk2 ke tulang aku gagahkan diri melangkah. Tiba2 handphone aku bunyi lagu Perfect World (Simple Plan). Aku angkat...

Along : Helo Assalamualaikum..

Achik : Waalaikumussalam... Along! (dgn nada cemas).

Along : Hah Achik. Ada apa? (aku pun turut cemas)

Achik : Along kat mana ni?? (nada lebih cemas drpd td. apehal pulak ni?)

Along : Along kat jalan lah. Dlm perjalanan. Knp chik? (aku terfikir dia tertinggal barang ke ape nk mintak tlg aku bawakkan tp aku dh keluar rumah).

Achik : Maahad cuti la hari ni!

Along : Hah?? Betul ke ni Chik?

Achik : Yela cuti, xde org. Pak guard kate cuti hari ni.

Along : Lah. Nsb bek xnaek taxi lg. Dah tu xde org lgsg?

Achik : Yelah xde. Achik pun nk balik dah ni.

Along : Ok2 yelah selamat pulang.

Achik : Ok ye Long. Assalamualaikum.

Along : Waalaikumussalam.

Lerr kenapa aku xtau cuti hari ni? Mujur aku xsampai Maahad lg. Kalau x mesti aku rase nk mengamuk. Adeshh!!

Ok aku agak malu sebab begitu bersemangat dgn beg galas semua melangkah dgn segaknya nk gi sekolah. So nak cover bengang aku pergi kedai topup dan beli topup. Mmg kredit aku dh hbs pun. Jadi aku keluar rumah td tidaklah sia2 ade tujuan n hasil jugak walaupun xsampai ke Maahad. Cehh..

p/s:- td baru lepas call Malaysia, ckp ngn mak. bestnye....weeeeee~



24 comments:

Faarihin said...

takpe2.. itu untungnya jadi budak skolah.. bole maahad tutup.. tak yah pi skolah.. hohoho.. (^__^)

ade juga gunanya bila dah kuar.. dapat gak beli topup.. huhuhu..

Solehah said...

cuti ape?hehe..sini x cuti..aku nak cuti2..

seimura said...

faarihin.....
ahahaha!! betul3! mmg untung.

itu la pasal. ade gak hasil huhu.

seimura said...

solehah....
cuti hari polis rupanya. aku baru tau. minggu ni je kot. biasa isnin mane ade cuti.

kawie2020 said...

hahhahahahahha..... naseb baek boleh beli tiopup.. kalau x memang penat kan... hahhahahahaha...

p/s: ni mesti dulu kat malaysia kira nk cuti jer, bila dah ke mesir sampai lupa bila cuti plak kan.. hehhehehehehhe...

seimura said...

kawie....
hahahah memang pun. naseb baek gak kedai topup bukak. kalau x aku lg malu.

haish xde la asyik nak cuti je. sbb biasa mmg Jumaat je cuti kt Mesir nih. aduyai..

Boneka tak sakit said...

ASAL AKU RASA MCM COMEL JE ENTRY NIE ASAL WEI??
HAHAHA:p


A.L.O.N.G

ALONG! HAHAHAH :))

seimura said...

boneka tak sakit.....
hahahahah!!! adehh...
comel ke bengong>? dush2 hahah.

ye A . L . O . N . G
ALONG!! AGAGA...

Jard The Great said...

ehehehe.... seb baik ade achik utk peringati.. kalo tak.. da smpi pintu dpn maahad

seimura said...

jard....
haah betul jugak tu. mujur jugak aku bawak hp. sbb aku kerap jugak tinggal hp, xbawak gi kelas.

amirah said...

kalau dh sampai maahad xpe, xrugi
sbb setiap langkah kita menuju sesuatu tmpat utk menuntut ilmu mendapat pahala ;)

seimura said...

amirah.....
memang lah pahala tp nnt aku mst marah2 campur maki cket so hilang terus pahala aku! xada gunanya. huhuh.

.alie. said...

nyah ingat mesia je jual topup..
my bad...

seimura said...

alie.....
hahahaha...mana2 negara pun ada jual. hehe.

Dak Wan said...

Top up nya kira sama macam Malaysia ke?

Ms.Independant said...

Aku paham perasaan ko!
sbab aku pon pena kene gak!
hahaha

camat bercuti!!!

:)

seimura said...

dak wan.....
ye sama. gores dan menang! hahah!


ms.independant....
ahahaha penah kena gak ye.
ok hari ni dh xde cuti. huhuh.

ada said...

musykil la.. cam ne leh sekolah tutup ko tak tau?? ke time lecturer ko cakap, ko tido..?

seimura said...

ada....
memang diorg xde bgtau la. sabo je lah.
sebab thn lepas xde pulak cuti sempena hari polis nih. aku pun pening.

ecaBONEKA said...

HAHA, if pegy maahad cnfirm tercangak mcm org gile kan ? haha, so thnx to achik. if ta, aku rse kau mesti da bakar maahad tu :)


so sweet dpat call mak, heee.

seimura said...

ecaboneka.....
haah betul la.
tu la pasal. haish marah betul cuti xbgtau awal2. adeshhh..

hahaha sweet kan?

.siv. said...

mcm mane ko ckp nak beli topup?

ber_uwang said...

he he he semangat sungguh... bangga mak dengar

seimura said...

siv....
aku ckp cmni;

" aiza etisalat 'asyarah? "

faham ke haha..



pakcik ber_uwang....
mmg semangat. hahahah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...