06 December 2009

Aku seorang PUTERI

HMmm... sbnrnya 'puteri' 2 aku pandai2 je maknakan dgn 'siti'. 'SITI' bermaksud 'PUTERI'. Ni kamus aku. Hahaha. Ye namaku berpangkal 'SITI'. Jeng jeng jeng...

'Siti' atau 'Puteri' adalah lambang pemilik nama itu adalah PEREMPUAN. Kalau 'nur', 'nor', 'nurul' lelaki pun ade guna. Maksudnya lelaki n perempuan blh guna nur nor nurul. Tetapi 'siti' tidak akan digunakan bg nama lelaki. Bapok ke hapa? Hahaha..

Ilham nama PUTERI tu aku dpt pd thn 2006 n hanya aku start guna sbg id ym aku pd 2007. sbnrnya id tu bermaksud namaku sendiri dlm bhs arab. Sape yg pandai teka n cekap, tau la nama sbnrku dr id tersebut atau sng kata..nama blogku ini, alamat blogku ini.

Ramai juga kwn2 tye knp id pnjg sgt? Ade SEIMURA plak blakang. Jwpn aku.. 'ntah..nama 2 spontan je dtg kt kpl aku ni'. Tp setakat ni xde plak yg kutuk aku guna word PUTERI tu. Cnth :- 'hek eleh perasan puteri konon'. 'ko lawa mcm puteri ke?'. 'xagak2 guna puteri' (sekadar contoh shj..).

Xde org komen mengutuk setakat ni. Maknanya nama 'puteri' tu mmg sesuai utk aku la. Hahaha..gurau je. Tapi xsalah rasanya berangan konon2 aku ni seorang 'puteri' yg dipuja2 (wow! perasan betul). Berangan shj ok? Hak hak hak...

Aura Sang Puteri... tibe2 terlintas di fikiranku nk wt novel/ cerpen/ kartun bersiri dgn judul nih. Muahahah. Hmm..ade sambutan ke kalau dikomersialkn? Ahaks.

p/s :- aku 'puteri' di hati siapa ye??

3 comments:

Hisham said...

kalo leh gunakanla name sbnr...senag malaikat nk pggil kt pdh mahsyar nnti,,tk cre

Boneka tak sakit said...

wargh segan aku baca entry nie!!! sambil lari2 anak masuk bilik...

seimura said...

bro hishAM..
kt alam maya (internet) je xguna nama sbnr..

boneka..
wow boneka...cute nye lari2 anak. hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...