25 December 2009

KENAPA KAU TAK LETAK GAMBAR KAU?

Aku adalah seorang yg agak aktif main laman web sosial (skrg dh kurang aktif coz dah ade blog). Laman web sosial pertama yg aku bukak akaun ialah friendster diikuti myspace, tagged dan yg terakhir facebook.

Profile aku kt fs aku set private begitu juga tagged. Dulu fs sgt2 meluas digunakan terutama di kalangan kwn2 sekolah n kwn2 kampus. Bila mereka tanya apa emel utk fs atau ape nickname aku, aku bgtau je apa dia. Diorg terpaksa add aku n tunggu aku aprove(mcm salah eja) baru blh diorg tgk profile aku.

Tp aku bgtau awal2 yg aku xletak pic aku dlm tu. So xla diorg menyesal cari gambo aku xde pun hahah. Soalan klise utk aku.. "kenapa xletak gambar ko?" "apsal gambo kartun je byk? mane pic ko?"

Jawapan aku terbahagi kpd tiga iaitu kategori poyo, kategori perasan dan kategori serius. Nak tau yg mana dulu? Hahahah.

1- Jawapan kategori poyo :-
# sebab aku adalah seorang misteri.

2- Jawapan kategori perasan :-
# sebab aku ni lawa dan cun. so aku khuatir ramai jatuh cinta n ajak couple. aku khuatir juga xdpt bahagi kasih sayang sama rata (pembaca: ceh nak muntah dgn pernyataan ni).

3- Jawapan kategori serius :-
# sebab aku bimbang gmbr2 aku dieksploitasi oleh2 pihak2 tidak bertanggungjawab. cnth plg dahsyat bila gmbr dicantum2 jd gmbr lucah, bogel, porno Na'uzuBILLAH...

Baik aku rasa jawapan aku cukup clear bukan? Ketiga-tiga jawapan sebenarnya mmg relevan terutama nombor dua. Eh salah, salah. Nombor tiga. Nombor satu pun boleh kot. Eh ape aku ni? Senang kata tiga2 lah. Ngahahah.

p/s :- misi entri terbanyak dlm sehari ni berjaya.

9 comments:

aMy said...

aa stuju dengan no 3,kekadang ada gak org yang tak bertanggungjawab mengesploiyasikan gambar-gambar bebudak kat myspace.siap tampal letak kat baju pun ade .ish2.

Boneka tak sakit said...

hai amy ko ada sini terkejut aku!! check persaig ah tu weeeeeeeeee~

""
aku rasa ko jgn bubuh pic la!
ko tu dah lah kurus mcm lidi!
gigi terabur!

muka banyak jerawat BATU!!

takyah2 nanti org muntah! ""


hahah :P

amirah said...

yg ke-3 mmg berlaku dan patut dipandang seriyus

seimura said...

cik amy...
betul3. mmg bahaya sbnrnya letak gmbr kita kt alam maya nih.

boneka...
aku cuma bubuh pic kartun je. tp ko bubuh pic tgn je ape kejadahnya? :p

Boneka tak sakit said...

huhu sb tangan aku mantap! :P dbOOM!
huhuhuhuhu kalau ko bubuh pic mesti cute2 punya jeles aku! ceh!!

seimura said...

amirah...
ye betul tu.

boneka...
ceh bkn mantap tp nmpak cm gemuk n byk lemak.
oh aku xkn letak pic aku.

Boneka tak sakit said...

sampai ati ko! puteri nak merajuk laa ko gi lah pujuk aku1! cepat la aku on9 ym skrang!!! !

akde lah gurau2 manja je.. aku busy :P

Fatt Chin Choy said...

sebab ko pemalu gak
hehe

seimura said...

boneka...
yelah abg boneka jgn merajuk. xcomel nnt. hahah.

ah fatt...
weeeee aku mmg pemalu. adehh malu aku ah fatt ckp gitu. dush.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...