03 December 2009

Aku benci dgn teka teki!!!!!

warghhh....aku benci ngn teka teki bodoh, merapu n bangang2!

contoh 1 :- banyak2 bunga, bunga apa yg disiram air mati?
jawapan : bunga api..

contoh 2 :- byk2 binatang, binatang apa 'anu' kt tengkok?
jawapan : kuda kepang

contoh 3 :- gajah naik helikopter, manusia naik?
jawapan : hairan

contoh 4 :- ayam berkokok harimau?
jawapan : siang

Sungguh aku benci teka teki mcm ni!! Gila apa? Aku blh naik angin layan org bg teka teki yg seolah2 mcm logik n masuk akal tp penuh dgn kebodohan n kebangangan bg aku. Mmg la teka teki ni just for fun tp aku tetap xleh terima. Benci tau x??

Serius time.. Aku adalah manusia yg guna otak kiri. Kita msg2 dicipta berbeza. Ade yg otak kiri, ade yg otak kanan n ade yg seimbang dua2. Org yg guna otak kiri xla bermaksud otak kanan dia xguna lgsg. Guna tp xseaktif otak kiri. Mcm 2 gk sebaliknya. Tp sebaiknya ialah mereka yg seimbang dlm gunakn kedua2 otak. (pening cket artikel aku ni kot).

Org otak kiri..dia seorg yg berfikiran kritis n berpegang pd logik. Pintar matematik, sains. Byk berfikir, bijak, teliti dan sesuai jd doktor.

Org otak kanan...dia seorang yg berfikiran kreatif. pandai melukis, berbakat dlm kesenian, kuat berangan, imaginasi tinggi. Sesuai jd saterawan atau org seni.

Oleh krn aku otak kiri, so aku xsuka teka teki yg bodoh2 n bangang2 mcm cnth di atas. Lantak la org nk kata apa tp aku tetap xsuka main teka teki..lbh2 lg plak jwpn teka teki yg cm bangkai!!!

p/s :- ade caranya kalau korg nk tau korang otak kiri atau kanan...

6 comments:

Hisham said...

i otak tgh2..x knan n kiri..camner tu??

Boneka tak sakit said...

aku otak kanan nyata kita dicipta untuk bersebelahan hahaha :))

aku pown rasa teka teki nie wasting time mana ada jawpn betol.. sikut suka si peyoal je ekeleh.,.. bodh je kan?

seimura said...

hisham..
tu yg plg bgs skali...seimbang..

boneka...
haah mmg sgt bodoh hingga rasa nk lempang laju2 si penyoal..huhuh...

Fatt Chin Choy said...

aku dua2 boleh
aku belajar akaun yer dulu
kekeke

Boneka tak sakit said...

hahahha ah fat dua2 pown bolenh HAHAHAHAHA BIASEKSUAL HAHAHAHAHA

seimura said...

ah fatt..
wah bgos 2 seimbang..hihi...

boneka...
ko pon sama boneka...biseksual....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...