26 December 2009

Sedikit Info Yg Ramai Dah Tau Tp Saje Nk Bgtau Jg

###{LAILAHAILLALLAH Penting!!!
Seorang bekas biarawati kristian yang masuk Islam memberitahu dalam ceramahnya haram bagi seseorang umat Islam ucap Selamat Hari Nata.. atau Merry Christ... dan sewaktu dengannya. Jika anda ucap Gong Xi Fa Chai, maksudnya Selamat Tahu Baru Cina (WALLAHUALAM). Happy Deepavali Selamat Menyambut Pesta Cahaya (WALLAHUALAM), tetapi maksud Selamat Hari Nata.. atau Merry Christ... dan sewaktu dengannya adalah Sejahtera Keatas Tuhan Yesus (NAUZUBILLAH). Dengan perkataan sahaja kita boleh rosak akidah, yakni murtad. Kita umat Islam beriman LAILAHAILLALLAH yakni TIADA TUHAN DISEMBAH SELAIN ALLAH, jadi ucap Sejahtera Keatas Tuhan Yesus untuk apa (NAUZUBILLAH)?}###

Ok aku rase dh ramai tau pasal ni. Msg2 forward drpd ym n emel pasal ni pon aku dh dpt byk sejak beberapa tahun sudah. TP saje nk post bg peringatan pendek ja.

p/s : hari ni 9 Muharam. Esok Hari Asyura disunatkn puasa hari ini dan esok.

8 comments:

hisham said...

putri..apepun yg u rase mane2 hal patut kena bgatu..u bgtau, x kisahla dh lapuk ke x..kdg2 kite ni perlu diperigatkan selalu..smpaikn walau satu ayat...

Boneka tak sakit said...

waahhh bahaya gila!!!! WAH!!! *aku tak tau! la serius!!!

hurm bro sham cakap mcm lembut je romantik je kan?? bangkai punya bro sham!

seimura said...

bro hisham...
haah btul2 time kasih byk. hehe. :D

boneka...
so jgn wish atau sebut lg benda tu.
ceh ko pehal nk jeles nih? :p

abe long said...

ntah...boneka nih keje nk jeles je..
xde keje len ke nk buat..
wakakaka

seimura said...

abe long...
biasa la tu boneka kn kurang kasih sayang gitu (dia yg kata).

Boneka tak sakit said...

betol tau takpe! tu arr aku nak sgt2 manja2 dgn ko sudi je la! yer kalau kau nak manja2 dgn ko hahahahah

abe long ada je merata!
ko boleh tolong block dia tak... plzz!! *muka comel nie ^_^!!! plsss!!

Faarihin said...

hari itu ada gak ura2 nak wish ntuk sir saya... tapi lupa plak.. bila baca entry ni baru sy tau.. dulu sy tau memang tak elok nak wish2 perayaan non muslim ni cuma tak tau makna disebalik wish itu..

seimura said...

Faarihin...
yup sbnrnya xperlu nk wish mereka.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...