06 January 2010

testing justify

Ok ni entri xde faedah dan merapu2 kot. Suhu agak sejuk skrg nih. Belas2 drjh celcius. Skrg ni(siang) mgkn dlm 12 atau 13 darjah celcius kot. Atau lg rendah agaknya.

Aku nak mengadu pasal kotak utk taip entri aku nih pd new post. Aku xtau la ape kena tah dgn tiba2 je icon utk justify dll utk perenggan2 semua dh hilang. Sejak bila tah aku xperasan. 2 sbbnye semua entri aku dah xjustify.

Lg satu bile upload gmbr, xkuar gmbr terus kt kotak ni, bile klik preview bru kuar gmbrnye. Yg kuar kt kotak utk taip2 ni hanyalah huruf2 ape tah maybe kod2 dia lah kot. So aku agak susah la nak bajet2 ruang biler upload pic, bkn pic yg kuar tp kod2 plak. Tu yg aku kena klik preview beberapa kali utk pastikan kedudukan pic dan text xbercelaru lbh2 lg kalau upload byk pic. Adehhh.

Skrg aku berjaya menjustifykan semula text aku. Caranya ialah aku copy paste kod utk justify drpd entri2 terdahulu yg semua justify. Maka jadilah seperti skrg ni. Heheh. Aku mmg xsuka text aku jd align left, align right atau centre. Tak kemas langsung. Aku kan ala2 skema gitu. Cehh hahaha.

So lepas ni aku kena wt cara manual cmni lah iaitu copy paste code. Alahai. Xpe lah, sekurang2nya aku dh jumpa cara ni yg mgkn xberapa bijak. Aku dh pergi ke setting n set update editor tp yg tu lg teruk lak xleh upload pic. Ntah aku xtau ape kena tah ngn setting kt blog aku ni.

p/s :- entri tgh hari lepas wt keja2 rumah (surirumah time heheh)

20 comments:

Boneka tak sakit said...

tb2 rasa mcm nak minum air jus!! tak tau asall

seimura said...

hoh?? lgsg xde kaitan ngn entri aku.
adakah 'justify' ko terbayangkn air jus??

Faarihin said...

seimura,
bila dah klik new post cuba lihat di bahagian atas preview, ada perkataan edit html dan compose kan? untuk dapatkan balik justify dan yg sewaktu dengannya, cuba klik kat compose.. lihat ada tak function ntuk justify itu.. saya rasa, kotak new post anda berada dalam keadaan edit html.. tu sebab function2 lain banyak tak ada..

dulu saya pernah juga alami keadaan tersebut.. memang menyeksakan sungguh..

Boneka tak sakit said...

ada air jus dlm tin yg nama dia hampir dgn perkataan tu!! xpernah minum ke best juga heheheh!

Jard The Great said...

ehehe.. susah kan jadi part time blogger.

abe long said...

justify tuh ape wei?

ber_uwang said...

cuba entry guna word kemudian publish aje dari word.. lagi best boleh guna fornt yg cantik..

seimura said...

faarihin...
eh haah btol la cik faarihin. lah simple je sbnrnye. alahai bodo btl. terima kasih byk..jasamu dikenang. sayang faarihin..

boneka...
erk?? aku xpernah dgr pon??

jard...
hahahaha...haah la...adesh.

abe long...
hish bdk kecik ni..justify pon xtau. huhuh.

pakcik ber_uwang...
sblm ni byk kali gak wt kt word n ckpy paste tp setting justify terus xjd.

BuLaN iTu aKu said...

agaknya kotak tu merajuk tak ngn ko..
ko tak bagi dia makan choki2 ke

seimura said...

bulan...
ngeeeee~ mgkn aku ade tersilap tekan sbl ni. adehh

ada said...

cam ni weh., betol gak kata sape ntah diatas.. hahaha..

ko kena tekan dekat 'compose'.. kalo edit html, mmg akan jadi cam tu..

sebab, akupon salah seorang yang ader masalah tu.. tapi aku suka je.. so, aku tak tekan la compose..

kawie2020 said...

hehehehehe.. masalah dah selesai ek... sorry lambat masuk yer puteri seimura...

Faarihin said...

huhuhu.. tak de hal lah.. yg mana leh sy tlg.. sy sampaikan.. dulu lagilah.. sampai sy uat banyak blog.. sebab pk blog tu bermasalah.. upeny2 bukan.. adeh.. bengang jugaklah time tu..

Kapten Luffy said...

tu pun tak tau ka

Dak Wan said...

At least your problem solve kan?

seimura said...

ada...
haah dh betolkan balik.. adehh buta it sungguh, ngahahaha.

kawie...
haah dh selesai.. xpe2 ok je. hehe.

faarihin...
hehe time kasih.. wah siap buat blog lain tu eh? xpe blaja dr kesilapan ek. hehe..

kapten luffy...
cis kapten xbaik merendah2kan aku hohoh.

dak wan...
AlhamduLillah..dah selesai. hihi..

jane said...

apasal jd mcm tu ek???
ko dah tgk kat setting ke???

Boneka tak sakit said...

reply sampai 4 kali!!! ko memang gelojoh! huhuhu

hisham said...

salam..apekate u tukay layout baru..yg post die luas...ok x??

seimura said...

jane...
ntah la. ade silap tekan kot. aduyai..

boneka...
bangkai ko. aku xsengaja la. dush!!! amik ko!

bro sham...
ngeee xreti nk tukar layout cmtu. ajar blh?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...