04 January 2010

AlhamduLillah legalah hatiku...

Assalamualaikum...

Tahun lepas pernah ade sorang senior ckp pd aku.. "kalau hati kita tgh runsing2 ke serabut ke, tepon la mak ayah. lepas tepon kita akan rasa lega. tepon mereka pun dpt pahala yg besar sbb kita menyenangkan hati mereka."

Ok aku memang akui kata2 tu benar sejak aku duk jauh mcm ni dipisahkan benua2. Memang rasa lega dan bahagia sgt lepas dpt ckp ngn mak atau abah. Mereka pun rindukan anak2 mereka yg belajar jauh2 xsemestinya luar negara.

Aku start duk asrama umur 13thn. Memang dari dulu aku sgt2 jarang tepon rumah melainkan ade hal2 penting je. Aku orgnya sgt sempoi, xgemar borak panjang yg xpenting dan merepek2.

Biasanya sebab2 utama aku call parents ialah :-
1) Nak exam. Minta maaf n mintak doakan.
2) Duit belanja habis atau tinggal cket. hahahaha xmalu!
3) Nak balik rumah, cuti sekolah. So kena tepon sbb blh bajet abah tunggu n jemput aku kt simpang Maokil. *Felda Maokil, aku budak kampung je.
4) Kalau ade isi borang apa2 yg memerlukan no ic parents n maklumat2 parents. Huhuh.
5) wish selamat hari lahir, selamat hari ibu, selamat hari bapa. ngeh ngeh.

Heheheh. Pg td baru aku dpt tepon mereka. Sbl ni xdpt nk call coz line tenet yg cm cibai. Walaupun dpt ckp kejap je tp tu pun dah ok bg aku n mak aku. Aku cuma mahu mereka tahu yg aku baik2 shj di sini n xperlu risaukan aku. Hanya doa mereka yg aku perlukan. (isk..tibe2 rase sebak jap toink2).

p/s :- aku anak sulung yg sgt2 berdikari. ceh hahahah.

6 comments:

Boneka tak sakit said...

yelah kut kalau internet call hari2 lah puteri
ajar lah mak atau abah guna ym apa daaaa ko!
senang nak contct

xpelah ko dah biasa kut

amirah said...

mgkin sbb stdy jaoh ssh cket nk call
tp sy stdy dkt pon payah nk kol
lau kol pon hal pntg2 ja...

::[si putihpurple]:: said...

bila da besar anak2 sebok ngn hal masing2..lupekan mak ayah...

ahh~ asal xleh nk kol ni..da 3 hari try tp xdpt..skype plak xleh..cmne ni..beremel je lah kami...hehe;)

abe long said...

hahaha.... aku tak penah call parent aku..
aku mcm tatau nk cakap ape..
dok kat umah pon bukan becakap sgt pon. diam je banyak..

tp sejak 3 4 tahun ni aku kuar dr umah. merantau la konon. ayah aku slalu gak call aku. tanye sehat ke x, makan ckup ke x...duit ade ke x...
aku just ckp.. beres beres dan beres. mean xde masalah la walopon time tu aku mmg pokai giler smp tahap duit dlm beg ade xsampai 5 hengget.
malu dowh dah besor2 gini dok mintak duet ngn parent lg.
au~~~~~~

hisham said...

salam..elok la tu slalu kol..mnta doa dorang..putri..kenak sipikapikabon x??die pn kt mansoura..bljr medic...

seimura said...

boneka...
huhu umah aku kt malaysia tu mane ade pc. family aku bkn org sng mcm family ko daus. huhuh.

amirah...
mmg pon. call utk hal2 pntg je. heheh.

si putihpurple...
ngeeee...
line kt new zealand ok x ye??

abe long...
hehehe..komen ko ni sungguh comel sekali pinky boy. gagagaga..

bro sham...
haah mmg btul pun. err xkenal la bro. bdk2 medic duk jauh cket drpd dak2 pengajian islam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...