25 January 2010

Macam2 Ada Dalam Entri Merapu nih!

TOLONG! TOLONG! TOLONG AKU KENGKAWAN!!!





















Boleh x bg idea mcm mana nak kurangkan kesejukan yg melanda ni??? (skrg suhu 10 darjah celcius). Memang ada satu alat untuk kurangkan sejuk dlm bahasa arab dipanggil 'defaya'. Lbh kuarang mcm air cond bentuknya tp defaya lbh fleksibel boleh diletak di mana2, bkn lekat kt dinding. Hahaha. Mungkin korang pernah tgk kot benda alah tu, dia pakai tenaga elektrik.







Contoh defaya. Tp ni mcm klasik cket sbb kayu. (gmbr dari google).

Tp sebenarnya xdigalakkan utk menggunakan alat ini kerana ia boleh menyerap air daripada badan kita maka kesannya badan kita akan kekurangan air. Bila kurang air, faham2 je lah, mudah letih, cepat jatuh sakit n mcm2 lg lah kesan buruk pd kesihatan. Tp bg mereka yg betul2 xtahan sejuk alat ni mmg keperluan kot? Syukurlah Mesir xde la sejuk sgt sampai cecah negatif. Kira masih boleh tahan lg lah.

Xkira musim panas ke musim sejuk je kita mmg kena banyak minum air masak. Kiranya mmg setiap hari kena banyak minum air masak betul x? Sehari 8 gelas sekurang2nya. Aku ni mmg jenis kurang minum air masak sejak dari kecil lg. Xreti utk minum saje2. Melainkan kalau haus sgt atau disertakan dgn makanan huahahah.

Masalah utama bile time musim sejuk ni ialah... errr.... asyik rasa nak kencing je. Lg banyak minum air lg tinggi kekerapan ke tandas utk membuang air kecil. Serius wei sejuk2 ni mmg malas nak g tandas byk kali main air. Walaupun ade air panas tp aku xlarat la asyik g tandas je sbb nak kencing! Adehh!!

Ok aku tetiba nak mengarut..ngeeee... Kata org kalau duk negara 4 musim ni kulit leh jadi putih. Betul ke?? Ngahahah. Tp aku rase ade btulnye kot sbb dh tgk byk bukti. Cikgu2 sekolah aku dulu yg fresh graduate dr Mesir dan Jordan semua kulit putih melepak xkira lelaki n perempuan. Pakcik aku yg baru balik dr Mesir (15tahun yg lalu) pun putih gile kulit dia mase baru2 sampai Malaysia.

Walaupun mak dan abah spesis kulit cerah namun kulitku xlah secerah mana (ceh..tetiba je). Cakap pasal kulit putih aku tetiba teringat perbualan aku ngn adik aku mase aku kt Malaysia hari tu. Perbualan ni ade unsur2 pujian hahaha.

Hajar : aku rase lebih baik ko duduk Korea la. mst best dpt jumpe artis.

Aku : hah? APe kaitan plak?

Hajar : sebab kulit ko putih cm kulit org Korea...

Aku : ahahahahahahahahah!!! ape la ko ckp ni Hajar?

Serius aku ade rase bangga jap. Muahahaha bangangnya ayat aku!! Aku bukan nak promote kulit aku putih tp sbnrnye kata2 adik tu sgt2 lawak dan aku rase cm kena perli pun ade. agagaga...

So aku rase ade potensi jd hero drama Korea mahupun Jepun sbb aku bukan sahaja kacak dan comel tetapi juga cool, macho dan berbakat!

Watak hero pilihan aku yg diadaptasi drpd manga Jepun ialah.... jeng jeng jeng....

Shinda Seimura (Kyo Samurai Deeper)
Alviss (Marchen Awaken Romance)
Edward Elric (Fullmetal Alchemist)<------- paling sesuai sbb fizikalnya comel je xtinggi
Hitsaguya Toshirou (Bleach).<--------paling2 sesuai sbb fizikal yg comel juga dan karektor lbh kurang aku.
Uchiha Sasuke (Naruto)<------aku rase ramai xpuas hati aku amik watak ni.

Ok itu adalah berangan kalau aku berlakon membawa watak2 tersebut hahahah. Semua cerita di atas adalah genre aksi dan pertarungan. Kalau manga cerita budak2 sekolah atau genre agak ringan n santai pulak.. Watak yg sesuai utk aku lakonkan ialah....

Kyo (Fruit Baskets)
Kurimi Yuna (Pretty Face)

Eh?? Kenapa lak semua watak lelaki ye? Huhuhu. Sbb aku gay! So suka hati aku lah! Achik pernah cakap cmni kat aku; "Along ni smartnye. Time makan, dalam rumah pun nak smart2." Sebabnye aku pakai sweater siap zip sampai atas (sejuk woo). Aku pun jawab;
" Hahahaha. Along mmg smart. Jom Along ajar cmne nak kelihatan smart walau di mana jua anda berada."


p/s :- sejuk gilerr....



20 comments:

ecaBONEKA said...

sejuk sgt ke kt sne ? mcm besttt jeaaa, HAHA. hahhh ! watak2 animate tuuu tak yg laen kaa slaen animate ganas2. bak mai lahhh shin chan ke, doreamon ke, nobita ke ? HAKHAKHAK :D

seimura said...

ecaboneka....
heeee mmg sejuk sgt wo! best jugak la hahah.
ngeee....aku mmg ganas so watak2 tu yg sesuai ngn aku. hahahah.

Faarihin said...

hahaha.. saya tetap suka battousai atau pun nama lain dia rurouni kenshin ataupun nama lain dia lagi ialah kenshin himura.. hero dalam cerita samurai x, dia tetap hensem dan cantik selamanya.. hahaha.. =P

wah.. memang kacak seimura ni.. cayalah.. terpikat I.. hahaha.. =P


p/s: beli ajelah baju tebal2 tu.. tak pun uat aje unggun api kat balkoni tu.. huhuhu.. (^__^)

BuLaN iTu aKu said...

haii yuhnkk..
miss me??
tapi kan yunk.. biar sejuk dari panass
hehhe

JMR said...

sejuk pon xbesh, panas cam kat sini pon tak best gk..huhu...camner tu

hBz said...

sekali tengok.fikir radio lama la menatang ni.aiya.

seimura said...

faarihin....
haha kenshin pun ramai peminat jugak tuh. samurai hensem lg jambu yg gagah.

ok terima kasih cik faarihin. hahah.

dah tebal n berlapis2 dh baju ni ha. drpd wat unggun api baik aku bakar rumah ni terus! ok melampau tu. haha.

seimura said...

cik bulan....
hai bulan dalink.. of cos la i miss u so mch.
haah betol jugak. panas sgt pun aku xtahan, boleh pitam!


JMR....
tu la manusia ni mmg xpernah rasa cukup kan? xbersyukur. huhuh (aku ckp diri aku la tu).


hbz....
haah mmg pun mcm radio lama. tu yg aku ckp klasik. huhuh.

hBz said...

mana curik? aiya. buat masak megi boleh ke? telur separuh masak ke?

seimura said...

hbz....
adehh..kan aku kata drpd google tuh wei. huhuh.

Boneka tak sakit said...

:P ko nie mcm takut aku gurat ko je puteri! rilek la beb! aku gurat suam2 kuku je dah megaku gay..
:))

tapi ko membg dboom bgi aku huhu jgn takut2 jgn takut!
:P

seimura said...

boneka tak sakit.....
ahahahahah!!! aku xterasa ko nak ngurat alu pun wei! adehh!!
bukan aku ke yg nmpak cm nak ngurat ko? agagagaga...

ko pun da bomb juga hak hak hak.

::[si putihpurple]:: said...

kt cni menda tu dpanggil heater..hehe..ade yg melekat ade yg xmelekat..

tp kan..mmg benda tu mnyerap kelembapan kulit pon.kulit kering wehh..dan kesannya adelah kulit mnjadi sdikit bersisik(keringlah tu) pastu rae gatal2..ahh..annoyingnyer rase..

bersyukurlah kpd mereka yg berada di msia tuh! ok!!

uhu~

seimura said...

si putihpurple.....
mmg heater pun namanya. tp utk air panas pun dipanggil heater jugak huhuh.

yup tepat sekali kenyataanmu itu. kulit kering dan bersisik. gatal plak tu. adeshh..

ye betul mmg perlu bersyukur..

fiD said...

ustazah aku ckp dulu, dia pakai baju tebal2 & slubung dengan selimut.. huuhuh

Jard The Great said...

pakai ar baju berlapis-lapis.. skang ade selimut yg ade heat tu kan? ehehe

patung.simpanan said...

huuuuu.....ader mse ser4onok n ade mse x...
yg kt msia rse beruntung u all kt sane dpat merasai negara 4 musim...kt msia xde...

so msing2 ade klbihan n kekurangan nyer...

merepek-> tah cite ape tah..aQ pown x tahu sbb x tgk sgt...tp mse tue fmly aQ dok tgk..aQ pown tumpang sekaki la..klow x cilap "Cinta Balqis" kowt..
tq la kt ko sbb bg komen kt blog aQ..skali ko kome byak gile daa...huhu tocey tocey..syukran jazilan..btol ker?

seimura said...

fid....
mmg pakai baju tebal2 pun. kalau selubung ngn selimut tu mcm nak ke alam mimpi je? huhuh.


jard....
dah berlapis2 cuma muka ngn tangan je xpakai baju hahahah.
errr ade ke selimut camtu??


patung.simpanan....
haah mmg la ade seronok n ade x. aku bersyukur..(ayat insaf).

ye betul2.

ohh cinta balqis. hahaha aku mmg suka mengkomen weeee...
betul la tu ko eja tu.
aku jawab... afwan. heh.

Boneka tak sakit said...

jwpan yg sgt baik puteri hahaha:P bagus jwpan ko ssunguh aku xkecik hati pandai ko eh
;P

seimura said...

boneka tak sakit.....
ahahahaha terima kasih terima kasih!
weeeee~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...