01 January 2010

JADI DIRIKU

Assalamualaikum..

Wo ini bukan judul album Elyana. Harap maklum. Kadang2 aku tertanya2 kenapa aku berblog n apa konsep blog aku ni? Hmm sbnrnya aku sekadar suka2 je sbb aku mmg suka menulis n menaip. So suka hati aku lah nk tulis pasal apa pun. Konsep? Hmm indipendent (mcm salah eja tu) kot? Ade kisah hidup, ade lirik lagu, ade info ilmiah, ade isu semasa. Ntah la ikut mood la nk tulis apa.

Rakan2 seperjuangan aku yg belajar kt Mesir ni ramai yg ade blog tp blog skema n ilmiah la kan. Islamic gitu. Aku punye blog je yg poyo, lucu, gila2, kebudak-budakan n sempoi. Tapi ini adalah diri aku n aku xmahu hipokrit. Mana2 part yg aku menyumpah n memaki mase aku tgh geram, marah, tertekan tu semua adalah benar2 diri aku. Aku peduli apa org nk kutuk aku ustazah ganaz ke hape. Ade aku kisah??

Sbnrnya aku malu kalau kwn2 aku (bkn kwn alam maya) jumpe blog aku n bace blog aku nih. Hahah. Sbb lari jauh drpd bidang aku skrg. N pasti ade yg hentam aku kang. Ah aku xtakut n xkisah dgn kritikan. Biar la org nak kata apa janji aku xkacau hidup mereka. Aku xrugi apa2 n xterkesan langsung. Mcm aku ckp td konsep blog aku ialah indie atau bebas. So org nk kritik ke kutuk ke aku wt xpeduli ja. Hahahah.

Oleh kerana blog aku ni sempoi maka aku guna ganti nama diri sbg 'aku' bkn 'saya'. Tapi tak dinafikan gaya penulisan n bahasa aku semakin hari semakin skema plak. Npe tah. Awal2 dulu x mcm ni sgt. Semua aku tibai huruf kecil n byk sgt perkataan singkatan. Bahasa pasar pun sgt2 byk. Kenapa ye? Ntah la mungkin semakin matang? Huhuh aku xtau....

p/s :- line masih berat n gagal lg upload gambar. geramnya!!! dush dush dush!!

6 comments:

kawie2020 said...

Cheers to a new year and another chance for us to get it right...

happy new year 2010..

seimura said...

bro kawie....
hehehe...tq2 bro. happy new year too

hisham said...

salam...slmy thn baru ,,moge Allah permudahkan segale urusan...aminn
~z slh skema..be yrself...belasah je ..blog u kn...

Boneka tak sakit said...

ahh :P puteri punya blog best! ayat di guna kan memang sempoi lawak pown ada!
cute paling banyak lebih2 lagi bila tau org yer panas baran hahahaha :)

terus lah siti nurfairus bt tolip :) hahaha lama xcall ko camtu!

aku lagi suka call ko puteri! sebab rasa lebih memuja ko hahaha

xsje nak tunjuk aku masih igt nama ko! taopi nama ayah mungkin slh kut! sila syg aku lebih dari bro2 lain hahahah :))

abe long said...

wow....
bankai!!!!

aku pon dulu ade dilema mcm ni gak...
ape konsep yg aku nk aku nk ketengah kan...
last2, bro mamai bg idea yg bernas
wakakakaa
sila bace entri bulan november
wakakakakaaa
wow!!!!!!

slamat tahun baru...
sila jgn nakal2
blajaq rjin2...
kawen cepat2...
anda dh 2%
wakakakkaka

seimura said...

bro sham...
selamat tahun baru juga.
terima kasih.
ye btul belasah aje haha.

boneka...
ceh ko cm bodek aku je tu.
wow dikau memuja diriku? terharu sungguh gagaga.
betul la nama i n nama daddy i tu, xde salah pun. hihi.
ye la boneka aku syg ko lbh dr bro2 yg lain huhhu.

abe long...
o ko pun pernah gak ke. xpe la aku selesa ngn konsep skrg hahah.
slmt thn bru jga. tq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...