19 January 2010

AKU BLOGGER PALING.....

SIMPLE, SEMPOI DAN MALAS!!!

Sebab apa aku ckp mcm tu? Sebab aku xtukar2 lg template aku ni. Masih pakai classic punya. Pd hal usia blog ni dh dekat setahun kot (akhir Mac ini) dan aku aktif post entri n 'hidupkan' blog aku ni sejak bulan November tahun lepas.

Ok biarlah aku berterus terang yg aku memang TAK RETI tukar template. Gahahahahaha!! (gelak lah kuat2 n guling2 aku xkisah pon!). Keja tukar template sgt2 rumit, kena salin code la, download itu la ini la, xml n ape kejadahnye tu aku tak faham langsung!!

Ia sgt2 leceh n aku MALAS nak buat sbb amik masa yg lama (sbb aku xreti). So kpd sesape yg berhati mulia mahu ajar aku dgn sabar sila tawarkan diri. Heheh. Atau lg mudah, buatkan terus utk aku, aku bg password...(bunyi2 mcm bahaya tawaran ni).

Adehh aku mmg malas la nk tukar template. Buruk sgt ke template classic ni wei? Xceria ke? Aku peduli apa pasal template yg penting aku suka menulis n layout bg aku xpenting langsung.

Hbs tu knp tibe2 aku peduli pasal template n layout ni? Kerana...
1- Ade reader cdgkan tukar layout yg posting dia luas. (bro sham)
2 - Ade org komen blog aku kurang ceria n xceria walaupun entri aku kdg2 best n menarik.
3 - Aku ade pembaca setia (followers n silent reader) *walaupun xramai. So mgkn dlm hati mereka pun berkata aku patut tukar template tp xbgtau aku terus terang takut aku kecik hati. Haha.

Jadi di sini ade beberapa soalan untuk kamu wahai pembaca blog 'putericahayapermata.blogspot.com' @ 'aku dulu dan kini'.

1) Perlukah aku tukar template / layout?  jwpn:- perlu / tak perlu
2) Kalau perlu, template mcm mana yg sesuai ngn blog aku ni?
3) Korang sbnrnye suka bace entri aku atau suka tgk layout blog aku? hahahaha...

Ok sila jawab dgn jujur dan ikhlas pd ruangan komen. Segala cadangan amatlah dialu2kan. Sekian terima kasih.

p/s:- ucap padan muka kpd anonymous sbb dh xleh komen kt blog aku ni. huahahahahahaa!!!

20 comments:

notso_violet : seindah bunga seri pagi said...

padan muka anon haha.
alamak pasnih takley lah nk komen sbg anon lg eh alar.. alar..

fya zainal said...

hahha terpulanglah^^
kalau tukar pun bagus juga
supaya nmpk ceria gtu^^

ada said...

aku tak kisah pon weh ko tukar ke tak... aku baca itu celita, bukan tengok itu warna.. hehehehehhe....







ko tau 1 rahsia tak?? anon tu..... BUKAN AKU... hahahahahha...

Kapten Luffy said...

kami geng bangkai boleh jer buatkan untuk ko

siap pasang disqus lagi

err... serahkan semua pada Hisham ;p

Ms.Independant said...

Ha. Ape lagik.
Kapten Luffy dah offer tu!!!

:)

Boneka tak sakit said...

ye2 "kami" boleh buat


sham.. :P
hahaha..

aku rasa okay je kut ko punya layout nie
ko tau x nie layout 1st aku ecceh2 kita nie sama rasa sama padan kan?

fiD said...

ok jugak, tukar yg katun jepon, kan ko kat jepon, heee

janji xsakit mate k, heee...

.siv. said...

depends kat lu ah.
kalo rase nak tukar, tukar.
sbb neh blog lu.
betol tak?

seimura said...

rai....
hahahaha.. eh la, jgn la jd anon, xbest!

fya zainal....
ok terima kasih atas cadangan. hihi.

ada....
tq2 ko mmg best xkisah lgsg pasal layout aku.

hahah bgs la ko bkn anon. huhu.


kapten luffy....
weeee...trimas2 diucapkan. ngeh ngeh..

ms.independant....
haha sdg dipertimbangkan. cehh.

boneka....
ceh2 tq2.
hmm..boleh la sama citarasa tuh.

fid....
ok2 tq ats cdgn.
err blog skrg ni sakit mata ke? ngee..

siv....
btol2 gua pun rasa cmtu.
eh siv, pehal wa xleh view blog lu hah? invite reader lak jdnya. pening aku.

kawie2020 said...

hehehhehehe... tukar layout ni memang penting gak seperti tukar baju.... kimono pun kene tukar gak sekali sekala...

p/s: nk berimaginasi seimura pakai kimono sambil bertudung...wwweeeeee~

sweet je kan... hehehhehehehe

seimura said...

bro kawie....
ooo yeke. blh la tlg tukarkan layout nnt ye abg2 gay? hahahah.

wahhh siap pakai tudung..

yup mmg sweet kerana diriku begitu berharga. hahahahah.

Solehah said...

oo..ada gangguan gak ka ngan tanpa nama ni..apa ja la kan dorg ni..x de keje, nak sakitkan hati org je kan..

hisham said...

salam CT...u nk link2 layout or template x?.
http://imperial-blue-template.blogspot.com/
http://www.bietemplates.com/
http://btemplates.com/

~pilih la nk 2 atau 3 column...

seimura said...

solehah....
haah wei sabo je lah aku. gara2 entri bertarikh 13 Januari lalu. bengong tul la.

seimura said...

bro sham....
ngeee....sy xreti nak tukar. bro sham leh buatkan utk sy? sy cume pilih template je. hihih.

Faarihin said...

ni layout first masa saya mula2 berblog.. ala.. takperlah.. belom sampai seru nak tukar layout baru la tu.. lepas ni terailah tukau plak..

banyak template2 free cam kat dlm link yang bro hisham bg tau tu.. sy suka pilih layout kat btemplates

nak tukar template..
mula2 download la dulu template ape yg seimura nak.. pastu kat dalam blog tu klik pada layout, kemudian klik edit HTML, lepas tu klik pada expand widget template, copy code dalam kekotak tu atau download code tu ntuk backup.. kemudian klik pada browse cari template yg kita nak tu.. pastu upload... sebelum save, nak selamat tengok preview dulu, bila dah puas ati, baru klik save template..


semoga berjaya yer menukar2 layout slepas ini.. (^__^)

penerangan saya mungkin pening sket2.. nak senang suh aje siapa2 uat kan.. terutama GBB, merekakan rajin2.. hehehe.. (^__^)

Dak Wan said...

Tukar layout senang je.... upload jewr file layout@template yg dah siap. Tu je... pastu widget widgeo tu mintak tolong buang boleh tak? Ganti je guna widget lain. Hehehe

seimura said...

faarihin....
terima kasih sudi mengajarku..

tapi...

aku still xfaham n xreti.

waaaaa........



dak wan....
sesungguhnya bg aku ia sgt2 susah. huwaaa....

Faarihin said...

tak pe2.. cuba godek2 kat pakcik yahoo or pakcik google ,tentang tutorial nak tukau template.. mudah2an nanti ada web yg membantu.. (^__^)

seimura said...

faarihin....
huwaa...ni yg malas ni. faarihin tlg buatkan boleh tak? hahah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...