13 November 2009

hey org arab nih, tumbuk kang baru tau...

Kisah ni berlaku beberapa hari yg lalu. Ade beberapa kisah yg berlaku dalam satu hari...

Kisah 1 :-
Waktu pg dlm kul 8 aku mula kuar dr umah nk g jawazat (imigresen). Jalan kaki dr umh aku nk ke jalan besar. Aku lalu kwsn sekolah. Time 2 mmg tgh agak sesak ngn budak2 yg bru nk masuk sekolah, (sekolah rendah n menengah dlm 1 kwsn). Aku mmg tgh nk cepat. Sbb takut jawazat ramai org plak kang klu lmbt2.
Aku lalu melintasi beberapa minah arab ni (student sekolah menengah). Dgn xsemena2 aku dilanggar (xtau sengaja langgar or xsengaja) 2,3 org minah arab ni smpai aku terdorong ke belakang iaitu di jln raya (nsb baek xde kenderaan lalu time 2). Tp aku dpt imbangkn bdn aku la dr terjatuh. Boleh bygkn x diri aku yg saiz S ni dilanggar oleh pompuan2 saiz L ke atas?
Aku mula pandang muka diorg satu persatu dgn pandangan membunuh... Pas 2 diorg mcm salahkn ade kwn lain yg tolak2 mereka smpai terlanggar aku. Cehh. N diorg minta maaf. Aku yg tgh dlm mood happy hanya mengangguk n angkat tgn sbg isyarat aku xmarah. Aku teruskn perjalananku. Tapi dlm hati aku kuat mengatakn yg diorg SENGAJA langgar aku. Ci**i. Org arab mmg suka buli org Asia terutama Malaysian sbb saiz yg comel dr mereka. huhuh...

Kisah 2 :-
Ni kisah tgh hr plak. Nk g maahad. Aku mcm dh lewat cket so kejar masa gk la. Tunggu taxi punya la lama. Xde yg berenti bile aku tahan. Berlagak betul. Kan ke aku bayar tmbg bkn xbyr. Xnk duit ke?? Dh le panas terik ni. Last2 dpt gak AlhamduLillah. Tp ade sorg penumpang pompuan la kt blakang (aku terpaksa duk seat depan sblh pemandu coz pompaun arab 2 xnk berganjak..ciss). Pas2 driver ngn pompuan ni leh lak bertekak kuat2. Pompuan 2 nk g mana tah tp driver marah2 sbb td ckp nk g tmpat lain, ni nk g tmpat lain plak. Yg pompuan pertahankn diri yg dia dh ckp awal2 nk g tmpat 2 mgkn driver xdgr. N si driver membantah yg pompuan 2 asalnya mmg ckp nk g tmpt lain. Aku dh pening n serabut. Sampai satu tahap 2 si driver nk turunkn je pompuan 2 kt tepi jalan (mgkn geram sgt kot?) Tapi aku lg geram sbb bingit n bising diorg bertekak. Sabar je. Ni negara diorg.. aku kena redha n bertahan, cewahhh..haha..

Kisah 3 :-
Ni kisah balik dr kelas maahad. Pun sama nk tunggu tremco depan suq yg ramai org di waktu yg agak panas. Yg aku geram dgn org2 arab yg lalu lalang kt tmpt aku berdiri. Selambe je langgar2 aku. Dah 2 xmintak maaf pulak. Selambe je..(mentang2 ni negara dia..ciss..). Sabar..sabar...

Hoh mmg kalu ikut hati mcm nk tumbuk je muka diorang ni. Tp sabar menguasai diriku..(cehh) n plg2 pn maki dlm hati ja. Huahahah...

4 comments:

kawie2020 said...

kene byk sabar kt tempat org nih... waktu aku keje dulu, memang org arab nih suka bawa masalah... kadang2 tu terpikir gak sebab tu allah utus nabi s.a.w dikalanngan org arab nih..

seimura said...

o yeke kawie? aku setuju la ngn pendapat ko 2..

Lala said...

kesiannye....sabar je la ek...iv

seimura said...

ye lala..mmg sabar la ni. klu xsabar aku dh tumbuk muka diorg tuh. (ceh cm ganaz je konon).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...