24 November 2009

hati-hati.. ada jin dlm badan korang...hahahaha..



Kehilanganku selama seminggu drpd sebarang entri dlm blog aku adalah kerana aku menuntut ilmu hitam.. eh bukan. Ilmu perubatan islam di kaherah. Kursus 2 seminggu je n aku mmg enjoy. Seronok n best sgt2...

Kalau nk tau, aku dari kecik mmg suka cerita2 bab hantu, jin n sihir ni...(hah???). Sebab 2 adalah salah satu cabang alam ghaib so mcm best je nk tau lbh dalam. Biase bdk2 takut hantu, momok n seangkatan dgnnye tp aku xtakut pn, biase je..(ceh nk bgtau yg aku mmg pemberani dr kecik..haha).

Tapi setakat ni Alhamdulillah aku msh xpernah terserempak atau ternampak hantu2 bagai nih. Bg aku itu cume ilusi. Tp bhgn msg2 la kn. Ade yg senang 'nampak' benda2 halus nih. Aku pn dr kecik suka tgk cerita hantu. Sampai skrg ni pun msh suka tp xla sampai jd khurafat n syirik nauzuBillah. Mana yg ade unsur2 syirik n khurafat jgn la percaya pulak.

Punya la suka bab2 gini..(ceh), smpai aku nk wt tesis pasal nih. Mase 2 semster akhir diploma kena wt tesis. Sbl wt tesis kena senaraikn beberapa tajuk n pas2 akn ditapis oleh pensyarah2..mksdnye sesuai ke tak atau blh lepas ke x tajuk nk wt tesis tuh. Aku senaraikan 3 tajuk utk wt kajian n salah satu drpdnya berbunyi 'Meneroka Alam Ghaib'. Hah gempak xgempak. Kwn2 aku smua terkejut ngn tajuk aku tuh. Aku siap dh survey buku2 pasal alam ghaib, jin n sihir kt kedai2 utk dijadikan bahan tesis. Dan lg best aku dh siapkn soalan2 kaji selidik n plan tempat2 mana yg aku nk bg soalan2 kaji selidik 2. Mksudnye bg soalan kt org2 kampung mana yg aku dh senaraikn n kaji yg agak2 kuat permainan ilmu hitamnya. Ceh aku mcm dahsyat je. Memang aku harap2 sgt tajuk yg aku pilih ni blh lepas.

Tapi malangnya tajuk aku xlepas. Alasannya kaji selidik utk tajuk aku 2 terlalu umum n meluas n perlu dikecilkn lg spesifikasinya. N lg satu tajuk 2 mcm taraf ijazah, xsesuai utk diploma. Aku frust gk coz aku dh siapkn soalan kaji selidik semua cuma buku2 je xbeli lg. Tp xpelah aku redha dgn ketentuan ini..(eh cm xsesuai ayat nih..).

So dgn kursus yg aku join baru2 ni aku dpt byk ilmu n ilmu tentang gangguan jin, sihir, santau n sebagainya. Btl2 bermanfaat. Awalnya tujuan aku join ni sbb aku nk blaja cara nk wt pendinding diri, 'pagar' rumah pakai ayt2 Quran. Mmg la ade ayat2 yg kita pelindung yg kita dh biasa baca tp aku nk mantapkan lg (cewahh) so aku blaja lg. N aku xsangka pulak kitorg blaja ape jenis2 jin, jenis2 sihir n jenis2 gangguan. Pastu belajar cara nk elak benda2 ni n nk rawat benda2 ni. Best kan?

Paling best ialah part di'scan' nk tgk dlm bdn kita ni ade jin ke x. Ada le caranya. Bile dibacakan ayat2 tertentu dlm Quran kepada kita, kita akan rase panas, menggigil, pening, kerasukan andai betul2 ada jin dalam badan kita. Alhamdulillah dlm bdn aku xde jin coz bile dibacakan ayat2 'scan' aku badan aku xde rasa apa, biase je..(tp xtau la kalau jin dh lari awal2 sbl di'scan'..huhu..)

So kalau nk tau dlm badan korang ade jin ke x... meh aku 'scan'. Amacam? ade berani? hahahaha....

p/s :- tp xleh 'scan' dr jauh...



7 comments:

jane said...

badan aku ada...nah scan...hahaha

seimura said...

haa??? mengaku ada jin. boleh2 nk tlg scan..heheh...

Hisham said...
This comment has been removed by the author.
Hisham said...

ooo..u study ktsane..boneka tu slalu ym ngn awk ek..pttla...hehe
awk add sy k...u taip unrestmind je..wassalam.

Boneka tak sakit said...

wargh! sham benci tau!!
u scan lah body i.. sambil selak bajuk tujuk 6pack muscel hahaha!!

BAPAK MENIPO!

Hisham said...

wei ..rilexla...hahahahaha...cam bangkai je,,tu pn nk jeles

seimura said...

bro hisham...
sy dh add bro hisham...eh cm skema je guna saya. haha..

bro boneka....
pemberitahuan.. scan xpyh bukak2 baju ok??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...