28 November 2009

aku memang kuat makan.....


kucing kt umah yg bernama Oren... xde kaitan ngn entri aku kali ni..


smlm aku beraya sakan. makan je kerjanya. aku kalu time musim perayaan ni nafsu makan aku membuak2 gitu. selera makan aku begitu luar biasa. hahah..

smlm beraya smpai 10 buah umh n semua hidang makanan berat. nasi himpit, mee2 kuah, laksa. setiap umah aku bedal hidangan mereka. sampai nk jalan blik umh pn xlarat coz perut kenyang...I(xlarat nk bwk perut yg isi makanan byk sgt..).

kwn2 aku pelik tgk aku. bdn kecik tp kuat makan. makan banyak tp xgemok pon. mcm hari 2 aku ke JB n BP umh kwn aku. aku tdo umh mak dia kt BP coz esoknya nk g kenduri umah Akma kt Mersing. 2mlm aku tdo umh dia. mmg keje aku makan je. ptg balik dr umh akma kitorg singgah pasar malam. mak oi byk gile makanan aku beli.. sampai boyfren kwn aku ckp cmni..

"ko biasa tdo kul bpe".
"xtentu gak. biasa kul 12lbh laa.."
"hah kalo cm2 ko kena beli makanan yg cukup smpai kul 12mlm tu."

cilako perli gua. dia bimbang makanan aku beli xcukup utk isi perut aku nih sampai wktu tido.

aku kalau beraya umh org (xkisah le ngn famili ke kwn2), aku akan mkn n minum xberenti..(hah??). xde la. biasa la kalau org tua berborak kn lama..(merujuk pd my parents borak ngn kwn2 mereka time beraya) so aku akan terus makan smpai la dh nk beredar bru aku berenti. mkn kuih je pon bkn makanan berat, xksah la 2.

org xhbs2 suh aku mkn byk coz aku kurus sgt. masalahnye aku mmg makan banyak tp badan xnaik2. so kurus aku adalah semulajadi bkn sebab xmakan. lgpun aku mmg xsuka gemok n aku selesa n suka dgn badan aku skrg...hahaha...

p/s :- kurus xpe janji sehat n subur..(ehhh????)

9 comments:

Hisham said...

salam...u x gemuk coz faktor genetik kut...elokla kurus..ringan nk dukung..kan2...tk cre

seimura said...

hisham..
wslm..ye btol kot faktor genetik...
haha...dukung xpe jgn dilambung sudah..ops...

Boneka tak sakit said...

hahah baik je ko kena perli!
wahh koc erita mcm ko nie makan tak henti2 bapak terer hahaah :)

aku skong sham!
aku apa2 hal aku emmang akan sokong sham je hahaha

sebab tu adik ko pown kurus! tak mcm aku fit je!! :)

seimura said...

boneka..

hahaha..kurus itu ayu okay??
bdn ko fit ke gemok? ops...hahaha

Fatt Chin Choy said...

org kurus memang kuat makan
harap mak long

Boneka tak sakit said...

huhuhuhu kurus sgt tak chantek lah siti nurfairus.. :P
aku gemuk!! AKU GEMUK! puas ati ko!! :(

*sambil lari ngadu kat ibu aku!

seimura said...

ah fatt..
ye btol tu. tp ko maksudkan diri ko sendiri. btol x? heheh...

boneka...
hohoho mane ade kurus sgt. sedang2 saja.. alalala comelnye lari ngadu kt ibu...(poyo la kau..)

kawie2020 said...

hahahahaha.. apehal si boneka tuh.. hahahaha...

awak ym ngan boneka ek... sampai ati awak yer.. hahahahahaha...

seimura said...

kawie..
ntah boneka dh mereng agaknya...

hbs abg kawie xtegur i pun dlm ym, boneka rajin tegur i.. ceh apesal aku tibe2 jd gedik ni? yucks..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...