25 November 2009

aku salah kira ke dia yg salah kira?? confuse2..


Sekadar gambar hiasan..


Ptg td lepas kuarkn duit dr atm aku ngn senior aku g maktabah ibad (kedai buku n alatulis). Aku beli diari 2010, topup, kertas lukisan n buku nota. Jumlah semua sekali adalah LE24. Sbl 2 ammu (pakcik) arab tu kira satu persatu harge brg..dia suruh aku kira sama. Aku ni terkial2 cket la nk sebut nombor dlm bahasa arab. Hahah.. Then jumlah semua skali 2 le LE24. So dia suh kira baki bpe dgn congak. Congak mmg senang tp nk tukar ke bahasa arab 2 yg kena fikir lama cket..bru la aku sebut "sittah wa sab'in"(tujuh puluh enam).

Tapi reaksi ammu 2 seolah2 aku salah kira. Xkisah la 2. Then dia bg baki (aku bg not LE100) LE86 smbil sebut "sittah wa samanin". Aku cm blur2 jap tp aku amik je baki tuh. N sepanjang perjalanan aku msh tertanya2 n terfikir dlm hati...aku salah kira ke? betul la 100-24=76. Sambil fikir2 2 aku siap kira guna kalkulator dlm hp aku lg utk sahkn jawapan. Aku mcm serba salah gk coz lebih LE10 tu. Ke amu 2 mmg nk sedekah kt aku sempena raya haji ni? So aku sangka baik je maybe dia sedekah..AlhamduLillah syukur... huhu...Ada gak org arab yg berhati mulia mcm ammu tu.

Ada 1 lg kisah minggu lepas aku ngn dak2 umh aku bru blik dr hospital tunggu taxi nk balik umah. Tahan taxi xde yg nk berenti n xnk ke Salam (bandar Salam, rumah sewa kami terletak di situ). Lama gk wo tunggu 45minit ade kot.

Sampai ler ade satu taxi ni kitorg tahan n aku yg tanye "Salam?". Driver taxi muda lg agak kacak (ceh) ngn ade kwn dia sblh (pn hensem gk). Tapi dgn slumbernye dua mamat arab ni main2 kn aku ckp gini.."Salam? Assalamualaikum? (smbil tunjuk tgn bersalam). Laa' Wallahi.." sambil gelak2 n terus jalan. Cinabeng! Aku hampir2 tunjuk jari fuck kt mamat dua ekor tu. Org dh lame menunggu dia blh main2kn kita plak. Mmg bangkai!

p/s:- macam2 ragam...

10 comments:

Hisham said...

hehe..nape x kire pkai sempoa je..

puteri tnjuk jari fuck tu cmner?..ade ek jari fuck..setau sy ade ibujari, tlunjuk,hantu,manis n klenking...hahaha

seimura said...

org arab pakai sempoa ke? huhu..

heheh... yg itu rahsia. lalalala...

Hisham said...

asal plak rhsie..ckpla..

Hisham said...

asal plak rhsie..ckpla..

seimura said...

ngaa??? ala bro hisham purak2 xtau pula. nyampah i..

Boneka tak sakit said...

wahh masjid n9 tu ahh bangga aku! nampak lah u nie siti nurfairus syg kat i nie hahaha...

wahahh arab pandai lak gurau2 camtu!! tapi arab garangkan..

wahhh sham!
takpe lah u guys memang all that! i undur diri la.. *merajuk.. sila pujuk! :))

seimura said...

haah masjid kt seremban 2 family aku singgah sbl sampai KLIA...i mmg syg u boneka..hahahah...

arab yg sengal n bangkai je yg gurau bodoh plus cibai cm2...

ala abg boneka jgn merajuk...xhensem nnt..(pujuk xikhlas)

Boneka tak sakit said...

wargh! hehehe :P maksih sebab syg i..
asal tak ajal mamidaddy singgah rumah i! :P

dah tak merajuk arr mana ada haha

kawie2020 said...

aku pon penah semayang kt masjid tu...

tok arab pon taw pakai sempoa? hahahaha.. mesti awak yg ajar kan... hahahahaaha....

seimura said...

boneka tak sakit..
mase 2 kn kita lum kenal lg. abg boneka ni...hihi...(gelak gedik)

kawie2020..
huhu...2 bro hisham yg ckp bkn sy loo...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...