28 February 2010

Aku Sang Puteri


p/s : entri ini aku telah taip lama dlm word waktu umah aku xde line internet selama lbh 10 hari. entri suka2 n boring2 hak hak. sila enjoy dgn membacanya. weeee~

Puteri?? Perasankah aku? Ngeeeee hahaha. Hmm memang perasan. Agagaga…

Seperti entri aku tidak lama dulu, aku maknakan nama SITI itu PUTERI. So bagi sesiapa yg pangkal namanya SITI, anda juga adalah PUTERI. Hahaha. Maka berbanggalah dgn pangkal nama SITI pd nama anda. Hak hak hak.

Bila sebut ‘puteri’, orang akan terbayang seorang gadis cantik dan menawan di istana atau taman bunga di istana. ‘sang puteri’ itu ditemani dayang2 sedang main buaian atau sedang duduk di tepi kolam ikan. ‘sang puteri’ itu juga digambarkan sgt cantik, lemah lembut, suara merdu dan dipuja jejaka2.

Ok stop! Hahaha. Itu adalah ‘puteri’ zaman dahulu yg duduk istana dan betul2 anak raja, bukan puteri olok2. Hoho.

Wahai gadis2… kamu juga merupakan seorang puteri. Puteri dalam keluarga. Tak gitu? Beruntung ayahandaku dan bondaku yg memiliki tujuh orang puteri. Weeee haha. Nama kami semua ada SITI tau. Haha.

Tapi namaku yg paling best dan mengancam maknanya iaitu Puteri Cahaya Permata Biru Kehijauan. Lalalalala~

Suka hati korang nak kata aku perasan ke apa tapi itu memang makna namaku. Nama atau alamat blog aku ni memang nama aku lah sebenarnya kalau kamu bijak. Hahah.

Cuma… hmmm. Nama Puteri Cahaya Permata Biru Kehijauan tu panjang sgt pulak. Maka aku pendekkan jd ‘putericahayapermata’ sahaja dan ‘biru kehijauan’ tu aku tinggalkan.

Haha itulah asal usul camne aku dpt idea guna nama ‘putericahayapermata’ ini hak hak. So xkira lah org nak panggil seimura ke puteri ke terpulang. Ramai juga yg guna nama puteri utk id tp nama seimura rasanya mcm aku sorang. Cehh haha.

Aku adalah Cik Siti dan aku juga adalah Sang Puteri. Lalalalalala~

* Aku peduli apa org nk ckp aku perasan. Ade aku kisah? Huahahaha.

5 comments:

Moon BlooDy Spell said...

janji kau bahagia.. hehehehhe
terselah keayuan dan kewanitaan dia adress blog mu itu

Dak Wan® said...

Wow! Uniknya nama! Teman nya nama simple jewr.....huhuhu

ber_u_wang said...

salam zairah siti...@ puteri

fiD said...

aku pulak ade name tan sri,hhu..

sume keturunan aku ade tan sri, hahaha

seimura said...

[ cik moon ]

weeee aku bahagia sentiasa hak hak.
wahh keayuan n kewanitaan? agagaga.



[ dak wan ]

weee terima kasih hik hik.



[ uncle ber_uwang ]

hik hik terima kasih ziarah. :p



[ fid ]

okay aku percaya tan sri firdaus. ngeeee~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...