29 August 2016

Yang Halus Mulus

Assalamualaikum.  
    Semalam shopping baju budak-budak dan baju bapak budak di Pasarayaku. Tak plan pun. Jannah tetiba minta nak beli baju. Layankan aje. Hahah.
     Untuk Naim belikan leggings siap stoking. Yang dijual semua gegel punya. Lantak lah beli je. Sebab utama nak pakai leggings untuk elak Naim menggaru terus ke kulit. So tak perlu susah-susah membalut kaki dengan bandage lagi. Sarung leggings lepas sapu minyak. Senang cerita. Haha tak pasal Adik pakai seluar gugirl. Takpe lah dik, pakai dalam rumah je.
      Semalam bawa jalan aku pakaikan Naim baju lengan panjang dan seluar panjang. Tapi muka Naim still nampak la eczema dia. Semalam juga daftar nombor baru u mobile untuk internet unlimited katanya. Haha. Habis lah Jannah layan youtube sampai lebam kang.
     Berbalik cerita pasal Naim. Paling malas dan lemah nak menjawab kat orang bertanya bila terserempak di luar samada kedai ke mall ke. Tanya kenapa dengan Naim tu. Ye, aku faham rakyat Malaysia ni memang sangat concern tapi bila aku jawab eczema ada pula yang terpinga-pinga tak faham atau tak pernah dengar. Kalau time aku malas nak layan aku cakap ruam atau arlegik je. Kalau arlegik pun tak faham jugak sila lah masuk sekolah rendah dan menengah semula. Kakaka.
    Sedih je tengok kulit Naim sekarang dah tak halus dan mulus macam dulu. Takpa dik, dugaan dan ujian untuk adik.
     

1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...