03 December 2013

Pindah Rumah

Assalamualaikum.

Dah masuk Disember 2013. Entri ke-16 untuk tahun ini. Tahun 2012 cuma ada 16 entri je. 2013? Adakah ini post terakhir untuk tahun ini? Kita tungguuu..

Kali ni takde gambar nak publish, tak sempat. Entri akan datang. Ni Jannah tengah tido maka aku sempatkan diri update blog sambil makan megi kari. Heheheh. Sekarang ni aku dah duduk kat rumah baru. I mean bukanlah rumah baru pun, cuma baru berpindah rumah je. Heheh.

Khamis lepas (28/11) lori sudah angkat barang yang besar-besar iaitu TV, kabinet tv, mesin basuh, peti ais, sofa, katil, tilam. Hari Jumaat baru kami pindah dan tidur sana. Oleh kerana pemilik sebelum ni masih belum habis angkut keluar barang-barang dia, kami pun masih belum berkemas sangat. Barang dari kuaters pun belum habis angkat sebab rumah sekarang ni masih belum kosong sepenuhnya. Sabar menunggu.

AlhamduLillah akhirnya hasrat kami nak mendiami rumah bawah dah tercapai. Walaupun bukan untuk selamanya tapi bersyukur sangat dah ni. Ok aku belum cerita asal-usul cerita pindah rumah ni ye. Hiks.

Syawal yang lepas zauji ada dapat tawaran untuk jadi Imam kat satu surau. Imam solat lima waktu. Imbuhan/ elaun tu adalah tapi yang paling best ada rumah disediakan. Tak perlu bayar. Setelah seminggu dua berfikir dan menimbang pelbagai perkara akhirnya zauji menerima tawaran tersebut. Walaupun jauh sikit dengan tempat kerja tapi masih boleh di adjust dari segi masa.

Asalnya pihak AJK surau mintak mula bertugas awal November tapi oleh kera na imam yang lama masih belum boleh nak kosongkan rumah jadinya ditangguh pulak awal Disember. Itulah ceritanya. Kiranya zauji ni imam 1. Ada tiga orang yang jadi imam kat surau ni. Bertugas mengikut giliran. Surau Al-Fateh, Taman Impian Emas.

Sempena pindah rumah ni jugak kami ada beli perabot baru. Tilam queen saiz, almari baju jenis sliding macam Jepun tu, kabinet dapur, rak pinggan mangkuk, meja kopi dan err.. mesin parut kelapa. Tapi semua tu belum sampai lagi la. 

Ok stop dulu lain kali sambung haha. Babai.

2 comments:

nur firhan said...

erkk..mesin parut kelapa???? apakah??? hahahaha..

Seimura Shinda said...

hahaha. jeng3..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...