26 May 2013

Ini Adalah Perangai Gadis-gadis

Assalamualaikum

Aku cuti seminggu bermula Jumaat. Yep, sekolah lain cuti dua minggu, sekolah aku cuti seminggu je. Jadi lah daripada tak ada cuti langsung. Hihi. Dapat rehat sikit kat rumah. Masak-masak. Ececeh.. Dah lama jugak aku tak memasak sebenarnya. Dah Jannah asyik melekap je kerjanya. Apa pun tak boleh. :p

Khamis malam Jumaat yang lepas jenjalan kat Angsana. Makan kat KFC oder Spicy Korean Burger. Sedap hihi. Ok ceritanya gaji pertama aku kena belanja hubby makan. KFC pilihan kami. Lepas melantak KFC singgah Watson kejap nak cari BB Cream Stick Maybelline. Mula-mula cari tak jumpa, aku pun ambil BB Cream Silky Girl sambil nak grab jugak compact powder baru Silky Girl yang 2 way foundation with SPF 15 ke apa tah yang macam kat iklan Emma Maembong pakai tu. Harga dia RM33.90 amboi mahal aihh tak pernah beli bedak kompak semahal tu. Tak pe lah beli je huhu. Bila toleh belakang rupanya rak barang Maybelline kat tengah-tengah daa.. bukan kat dinding. Patut la aku cari tak jumpa. So aku letak balik BB Cream Silky Girl, aku capai BB Cream Stick Maybelline. Settle.

Maklumlah dah lama tak singgah Watson, tu yang blur2 sikit hihi. Teringat dulu-dulu zaman anak dara tengah studi kat IPT keh3. Asal jalan kat mall je mesti nak singgah Watson atau Guardian. Bukan nak beli barang sangat pun, just nak pakai semua tester yang ada dalam tu muahaha. Nak beli tak mampu so kita pakai tester je la haha. Sebelum masuk Watson/ Guardian muka biasa-biasa je. Keluar je terus jadi cantik. Ceh. Pasaipa? Sebab calit segala mekap tester yang ada dalam Watson/ Guardian tu le..

Biasa aku suka pakai celak dan maskara. Kalau rajin calit la lipstik, eyeshadow, blusher bagai. Maskara nak warna biru atau ungu tu beb haha. Dah namanya tester kan, free je, ko guna lah sampai lebam. Hiks. Dah lepas bersolek ala artis bagai, pergi tempat minyak wangi pulak. Pilih tester yang wangi macam natural gitu sembur la kat tudung dan baju. Hihi. Cuba cakap dengan aku, gadis mana yang tak pernah buat perangai gini? Lalalala~

Dulu-dulu masa tak ada duit sangat (maklum masih belajar, belum kerja), masuk Watson paling-paling pun beli pantyliner je heheh. Ataupun bedak kompak Silky White dan Lipice. Alat mekap basic standart student la konon2. Tapi gadis-gadis sunti sekarang advance, dah pandai pakai foundation dan BB Cream sebelum tepek bedak. Aku dulu mana reti. Dah bertunang baru reti pakai bila sepupu aku mekapkan aku hoho. Aku dulu kan brutal, mana layan mekap2 ni ececehh..

Bila dah kawen, asal masuk Watson/ Guardian, pergi rak UPT dulu haha. Itu dah perangai wife-wife orang pulak, bukan gadis-gadis lagi. Kalau bukan UPT, OPK. Tapi aku tak pernah beli OPK la. OPK untuk kesan waktu tepat ovulasi. Ehh.. ini blog orang dah kawen hihihi.

Bila dah ada anak? Singgah kat barang baby le kan hehe. Tak kisah la kat UO ke Mydin ke mesti nak singgah tau beli baju baby. Obses gitu haha. Tak lama lagi ada Mom & Baby Expo kat Danga City Mall. Dalam hujung bulan Jun depan. Nak angkut diapers banyak-banyak coz biasanya time expo harga jatuh murah. Beli aneka saiz la M dan L. Buat masa ni Jannah masih pakai saiz S, berat dia pun baru 5 kg.

Ok la aku nak gi makan jap sementara anak aku tido ni hehe. Daaa...






3 comments:

babybugmumshop said...

salam singgah :)

SyamilaMohd said...

salam perkenalan... ;-)

Seimura said...

hai babybugmugshop, terima kasih singgah.


Salam perkenalan juga syamila. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...