26 February 2013

Bau dari Syurga

Assalamualaikum..

Bulan Februari sudah hampir sampai ke hujungnya. Ini entri kedua bagi tahun 2013. Syukur AlhamduLillah masih diberi kesempatan oleh-Nya bernafas di bumi milik-Nya.

Rasanya dah lama kot tak publish gambar kat sini. Memeperkenalkan.. jeng jeng jeng...


Siti Nurjannah binti Mohd Shafie


AlhamduLillah. Permata hatiku yang sulung baru berusia 15 hari pada hari ini. Lahir pada 12 Februari 2013 tepat jam 10.28 malam di Hospital Sultanah Aminah, Johor Bahru. Berat 2.8kg, bersalin normal.

Sekarang ini sedang menempuh hari-hari berpantang di rumah mak abah di Maokil. Tapi Ahad ini InsyaAllah dah balik JB sambung pantang di sana pula di sisi suami. Eceh. 

Sebenarnya anak aku ni keluar awal tiga minggu dari tarikh jangkaan bersalin. Tak sangka juga seawal ini. Aku memang harap bersalin awal sikit tapi tak la tiga minggu awal. Paling banyak awal seminggu pun ok la. Tapi tak mengapa, bersyukur dengan takdir yang Allah dah tetapkan, dia nak keluar awal. Hehe.

Mujurlah semua persiapan menyambut orang baru dah lengkap. Barang baby semua dah lengkap. Dan barang-barang nak bawa ke hospital semua dah standby dalam kereta. Tak kelam-kabut. Cuma set bersalin/ berpantang si ibu yang tak sempat nak beli. So, terpaksa pinjam bengkung mak bidan tukang urut selama empat hari sementara bengkung sendiri belum ada. Kekeke.

Sampai sekarang kadang masih terfikir, eh, budak yang asalnya dalam perut ni dah keluar rupanya. Ingat lagi time dia masih dalam perut, berjalan ke sana-sini bawak perut hehe. Ingat lagi saat kaki dia menendang-nendang, bergerak-gerak sampai berombak perut. AlhamduLillah dia lahir cukup sifat. Syukur Ya Allah..(kesat airmata.. sob..sob..)

Siti Nurjannah, ummi doakan mudah-mudahan kau membesar menjadi anak yang solehah dan taat pada pegangan agama. Ameen.

bersambung... (ehh??)

2 comments:

Nora Karim said...

seronokkan dapat baby baru... bestnya... suka bau baby!

Seimura said...

Mesti la seronok. Wangiii sangat bau baby. hihi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...